Havre- och dinkelfralla

Rustikt och luftigt bröd som är ljuvligt gott med lite smör och en god ost. Förbered degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten, så har du färskt bröd på morgonkvisten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3½ dl vatten
  • 2 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl havregryn
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • Dekorering:
  • Havregryn
  • Vetemjöl

Gör så här

  1. På kvällen:
  2. Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fullkornsdinkel och havregryn. Rör om.
  3. Tillsätt vetemjölet och rör om till en kladdig deg. Strö vetemjöl över degen och täck den med plastfolie. Låt den jäsa över natten i kylskåpet.
  4. På morgonen:
  5. Ta ut degen och forma den till en rund, stor fralla. Pensla degen med vatten och strö över havregryn och lite vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…