Havrebullar med gräslök

Gräslöken sätter god smak på dessa portionsbröd. De passar utmärkt nybakade till soppa, på buffén eller till eftermiddagsfikat med någon god ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mjölk
  • 1½ msk solrosolja
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk socker
  • 1 dl finklippt gräslök
  • Pensling och garnering:
  • Mjölk
  • Havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg havregrynen i en skål, slå över mjölken och oljan.
  3. Låt blandningen svälla ca 5 minuter. Blanda mjölet med bakpulver, salt, socker och gräslök. Vänd ner mjölblandningen och arbeta till en deg.
  4. Dela degen i bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla bröden med mjölk och strö över lite havssalt. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…