Havregrynsbullar

Ett nyttigt och jättegott frukostbröd. Blir ca 13-15 bullar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 4 dl fiberhavregrynsgröt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lättfil
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös upp jäst i 37-gradit vatten.
  2. Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl.
  3. Tillsätt salt, lättfil och dinkelmjöl. Blanda.
  4. Rör sist ner vetemjölet tills degen är fast men lite klistrig i konsistensen.
  5. Låt degen jäsa 6-8 timmar i kylskåp, gärna över natten i en stor skål täckt med platsfolie.
  6. Forma bullar med 2 st skedar då degen är för kladdig för att ta i med händerna!
  7. Låt dem därefter jäsa på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper i 15 min.
  8. Sätt i småbröden i kall ugn och ställ på 225 grader.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer

Tack vad roligt att höra
Mmm! Jättegoda bröd! Ska definitivt göra igen och då några fler, de gick åt väldigt snabbt ;)

Liknande recept

@juls

Grahamspannkaka

En nyttiga, grova och suuupergoda pannkakor med grahamsmjöl. Helt klart någon ting att införa till frukost ;D

@soccermum

Lättsockrad jordgubbssylt med fryspulver

Absolut godaste,enklaste och nyttigaste jordgubbssylten någonsin 🙂 Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga…