Havreknäcke med frön, glutenfritt

Knapriga knäckerutor fyllda med massor av fröer. Väldigt goda med smör, ost och små tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl havregryn, rent havre
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1½ msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 2½ dl vatten, kokhett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokhett vatten och rör om till en geléliknande deg. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt. Dra bort det översta papperet.
  3. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv eller degskrapa. Grädda brödet mitt i ugnen i 60-70 minuter. Låt det svalna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…