Havrerutor med citronkräm

Rutor med härligt frisk citronkräm på havrebotten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Citronkräm:
  • 1 citron
  • 4 dl créme fraiche
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • Botten:
  • 300 g smör
  • 4½ dl havregryn
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2½ dl farinsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Börja med citronkrämen. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning 2-3 minuter. Ställ blandningen åt sidan och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, vaniljsocker och bikarbonat. Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta ihop allt till en smulig deg.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x35 cm. Tryck ut massan i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 6-8 minuter.
  5. Vispa upp äggen och rör ner dem i citronkrämen.
  6. Fördela krämen över havrebottnen. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 20 minuter, tills den stelnat. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…