Hel vitlöksfilé med gratinerad färskpotatissallad

En härlig somrig rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor bacon
  • Rosmarin
  • 500 g färsk potatis
  • 12 cocktailtomater, halverade
  • 6 salladslökar, hackade
  • 1 knippa sparris, i bitar
  • 200 g fetaost, tärnad
  • ½ dl olivolja

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader
  2. Gnid den hela fläskfilén med delad vitlöksklyfta. Skär små snitt i filén och stick in bitar av vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Knyt in filén i bacon och rosmarinkvistar.
  3. Grilla fläskfilén med indirekt grillning. Lägg briketterna i två högar på varsin sida av en folieform, som placeras i mitten på nedersta gallret. Briketterna tänds och när de glöder läggs köttet på det övre gallret ovanför formen så att köttsaften kan droppa ner i den. Därefter läggs locket på, vilket gör att värmen reflekteras mot grillens insidor och ger en jämn värme runt köttet.
  4. Koka färskpotatisen ca 5 minuter. Lägg i en ugnsfast form och lägg på cocktailtomaterna, salladslöken, sparrisen samt fetaosten. Ringla över olivolja. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Servera gratängen till filén.

Kommentarer

Mycket gott!!! Vi visste inte var vi skulle göra med all färskpotatis som vi har, men nu vet vi......

Liknande recept