Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze

Helgrillat kött blir saftigt och gott, smakerna kommer fram när köttet grillas i lugn och ro.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré (hel bit)
  • Balsamicoglaze
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 2 vitlöksklyftor finrivna
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla på indirekt värme under lock till en innertemperatur på 70°, (det tar ca 1 timme). Vänd flera gånger under grillningen.
  2. Koka under tiden ihop glazen och låt svalna. Lyft upp köttet och sprid ut kolen under gallret. Pensla med glaze i omgångar och grilla så att köttet får en fin yta. Servera köttet i skivor tillsammans med potatissallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr