Helstekt kyckling i örtmarinad

Kycklingen kan delas i 4 delar och marineras och tillagas som ovan. Marineringen kan gå snabbare, på 2-3 timmar. Går att frysa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • Marinad:
  • 3 lagerlad
  • 12 salviablad
  • 1 kvist rosmarin
  • 0,5 bunt timjan
  • 0,5 dragon
  • 1 liten bunt basilika
  • 3 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 tsk fint strimlat citronskal
  • 1 mska vitvinsvinäger
  • 1 liten flaska vitt vin
  • 4 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Stekning:
  • 3 msk margarin eller smör

Gör så här

  1. Skölj alla örtkryddor och hacka dem grovt. Skala de båda löksorterna och hacka dem fint. Kärna ur och strimla chilin. Strimla citronskalen.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingen. Låt marinera kallt 8-10 tim. Vänd påsen någon gång under tiden.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg den i en stekpanna eller liten form. Smält matfettet och häll vid sidan.
  4. Stek kycklingen i ugnen i 200 C ca 1 tim.
  5. Koka upp marinade och sila den. Spara det kryddgröna. Häll marinaden över kycklingen när ca 30 min återstår av stekningen. Strö över det sparade kryddgröna.
  6. Skär upp kycklingen. Servera med skysåsen och en sallad.

Kommentarer

Låter gott! Kan man ta matlagningsvin i stället om man inte har annat hemma? Margit

Liknande recept