Hembakta potatisklyftor i ugn med kryddkeso

Mycket god men enkel mat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Potatisklyftorna:
  • Potatis, fast sort
  • Matolja eller olivolja
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Salt
  • Keson:
  • 500 g keso
  • ca 10 cm av en purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • Örtsalt
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Dragon
  • Vitlöksklyfta
  • Basilika
  • Tacokrydda

Gör så här

  1. Potatisklyftor: tvätta potatisen eller skala den. Skär i klyfor och lägg i en form eller på en plåt med kanter. Häll över lite olja och blanda runt potatisklyftorna. Krydda sedan med timjan, rosmarin och lite salt och rör runt bland potatisklyftorna. Ställ sedan in i ugnen på 200 grader tills de är mjuka och har fått färg.
  2. Kryddkeso: lägg keson i en bunke. Finhacka paprikan och purjolöken och blanda runt med keson. Krydda sedan med örtsalt, salt, peppar, oregano, dragon, pressad vitlök, basilika och tacokrydda.
  3. Lite svårt att säga mått på kryddorna eftersom jag alltid kryddar efter min egen smak men börja med en nypa av varje och smaka sedan av så känner du efter själv om du vill ha i mer av något!
  4. Servera gärna med en god grönsallad så blir det kalasgott!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept