Hemgjord Boursin

Jättegod "färskost", billig och lätt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda fil och gräddfil i en kastrull och värm till 50 grader, använd termometer.
  2. Häll massan i kaffebryggtratt med pappersfilter.
  3. Låt stå tills vasslan runnit av (2- 3 timmar).
  4. Här är den färdig, men kan smaksättas men lite salt, vitlök och persilja eller kummin eller svartpeppar allt efter smak.
  5. Dela gärna upp i små "ostar" och svep in i folie eller packa i burkar.
  6. Osten passar bra till kex eller på bröd eller till grönsallad.
  7. Anm. Tänk på att man kan göra på småskvättar man får över. Jag har gjort på A-fil också

Kommentarer

Kan man smaksätta redan i kastrullen eller bör detta ske efteråt? Låter som ett bra recept i alla fall, jag vill prova med vitlök :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…