Het biffsallad

Fräsch och matig sallad som kan varieras med vad man har hemma och tycker är gott. Skippar man osten är den dessutom riktigt nyttig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g ryggbiff i skivor
  • 2 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 100 g körsbärstomater
  • 200 g minimajs
  • 250 g Haricots Verts
  • 150 g pecannötter
  • 125 g mozzarella
  • ½ pressad citron
  • 2 msk Casa di Luca chili och vitlöksolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk Italiensk salladskrydda
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk mald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop soja, risvinäger, olja, Sambal och honung väl i en skål. Lägg biffarna i en plastpåse och häll på marinaden. Låt ligga i rumstemperatur minst en timme.
  2. Strimla paprikan, skär morötterna i tunna strimlor på längden med en potatisskalare, halvera körsbärstomaterna och blanda allt tillsammans med avrunnen minimajs i en serveringsskål. Koka Haricots Verts i rikligt med lättsaltat vatten tills de är Al Dente och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Vänd ned bönor, nötter och lagom stora bitar av mozzarellan i serveringskålen tillsammans med dressingen.
  3. Grilla biffarna i en grillpanna. Låt vila fem minuter innan du skär dem i tunna strimlor och försiktigt blandar ned dem i resten av salladen. Servera och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept