Het fläskfilé med bacon och vitlök

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk Indian kryddmix
  • 1 msk gratängkrydda
  • Olivolja till stekning
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa bort hinnorna från fläskfilén och skiva den i tunna skivor. Skala lök och vitlök och hacka dom fint. Tvätta paprikan noga och strimla den fint. Skär bacon i tunna strimlor. Bryn bacon, lök, vitlök och paprika i en varm stekpanna. Häll i kryddorna och fräs en liten stund. Ställ detta åt sidan.
  2. Bryn fläskfilén på båda sidor i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra. Lägg i fläskfilén tillsammans med baconet och häll på matlagningsgrädde. Koka i ett par minuter tills köttet är genomstekt. Häll på vispgrädden och lägg i gräslöken.
  3. Koka upp och servera tillsammans med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr