Het kyckling i tacos

Den här läckra och smakrika tacorätten får en strykande åtgång när jag bjuder på den hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer skurna i 2,5 cm strimlor
  • 1,5 tsk malen kummin
  • 0,5 tsk krossade röda chiliflingor
  • 1 burk passerade tomater utan spad
  • 3/4 dl färdig salsasås
  • 1 burk hackad grön chilipeppar , utan spad
  • 8 små tacoskal
  • Färsk koriander eller persilja
  • Att lägga ovanpå:
  • 2,5 dl strimlad isbergssallad
  • 1 tärnad tomat
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Bred ut kycklingen i ett jämnt lager i en stor, fettsnål stekpanna. Krydda med kummin och chiliflingor. Häll på tomater och salsasås. Koka samman på medelvärme, rör om då och då tills kycklingköttet är genomstekt och inte längre rosa inuti, ca 10-12 minuter.
  2. Sänk värmen och tillsätt chilin. Sjud under omrörning då och då och ös tomatsåsen med en sked tills vätskan nästan har dunstat helt, ca 15 minuter.
  3. Lägg tacoskalen på ett serveringsfat och fyll dem med kryddblandningen. Toppa med strimlad sallad, hackade tomater och ost. Garnera med koriander eller persilja. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept