Het kycklingfilé

Gott med dragonsås och ris till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér
  • 2 stora morötter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 stk chorizo korv
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Olja

Gör så här

  1. Dela korven längsmed på mitten och skiva. Gör små snitt i kycklingen ca 4-5 st och stick in en korvslant i varje snitt, pensla på sambal oelek och häll på lite olja. Täck med plastfolie och låt det marineras ca 1 timme.
  2. Skala och strimla morötterna, lägg de på botten i en ugnsfast form. Häll på vattnet och kycklingfonden. Bryn kycklingfilén med snittytan nedåt först och lägg sedan på morotsbädden.
  3. Stek resterande av korvslantarna och spara vid sidan om i en skål. Sätt in allt i ugnen ca 30 min eller till kycklingen är färdig i 200 grader. När 5 min återstår lägg på de stekta korvslantarna ovanpå kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Agdas ärtsoppa med piff

Ärtsoppa som även har älskats av ärtsoppshatare! En underbar slät variant av ärtsoppa. Utan fettslamsor, fyllig, smakrik och aromatisk. Värmande i vinterkylan. Går även…

@mrsc

Couscous med kyckling och lamm

En typisk nordafrikansk rätt som finns i en mängd varianter. Det här är ett recept från Marocko som innehåller lammkött, kyckling och mycket grönsaker.