Het räkpaj

Hett hett och så gott!!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • ½ kg räkor med skal
  • 2 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ pkt saffran,
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen och klä 4 portionsformar eller en stor form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen under tiden fyllningen förbereds.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikor och vitlök i olja några minuter. Rör i räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, saffran, ingefära, tomatpuré, salt och cayennepeppar.
  4. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Häll i räkfyllningen och häll över äggstanningen. Grädda pajen ca 45 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ros

Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.…

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.