Himmelska nötkakor

Himmelskt goda nötkakor med ringlad choklad. Glutenfria och laktosfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2½ msk smält kokosolja
  • 1½ msk flytande honung
  • Garnering:
  • 12 hasselnötter
  • Smält gluten- och laktosfri choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en degbunke. Arbeta samman degen tills den känns så smidig att du kan arbeta med den. Om det behövs, tillsätt lite mer olja.
  3. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma varje del till en liten boll och placera bollarna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck försiktigt ner en hasselnöt i varje kaka.
  4. grädda i ugnens mitt 8-10 minuter. Kakorna ska ha fått lite färg, grädda vidare om det behövs. Ta ut och låt svalna.
  5. Smält lite choklad i mikron eller över vattenbad, ljus eller mörk, laktosfri choklad bestämmer du själv. Spritsa fint över kakorna och låt stelna i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…