Hirsbiffar med fetaost

Biffar på hirsflingor, fetaost och soltorkade tomater blir fantastiskt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl hirsflingor
  • 3 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning, glutenfri
  • 1 rödlök
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Ca 1 dl glutenfritt ströbröd
  • ½ tsk örtsalt
  • 200 g fetaost
  • 6 soltorkade tomater
  • Sallad:
  • 150 g isbergssallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk röd- eller vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • Klyftpotatis

Gör så här

  1. Lägg hirsflingor, vatten och buljongtärning i en kastrull. Låt koka till en tjock gröt under omrörning, 5 minuter på medelvärme. Se upp så att den inte bränner vid! Låt gröten svalna något.
  2. Hacka rödlöken fint. Blanda i rödlök, ägg, turkisk yoghurt, ströbröd och örtsalt. Tärna fetaosten, dela tomaterna i små bitar. Rör försiktigt ner fetaosten och tomaterna. Forma ca 12 bitar och vänd dem i ströbröd. Stek i olivolja tills de får fin färg.
  3. Finfördela isbergssallad, körsbärstomater, morot och rödlök. Blanda äppeljuice, olivolja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
  4. Servera hirsbiffarna med klyftpotatis, sallad och salladsdressing.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…