Hirsplättar med paprika och oliver

De här knapriga plättarna är både nyttiga och goda så man kan äta många med gott samvete. Vegetariska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g hirs
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 60 g urkärnade svarta oliver
  • 3 ägg
  • 100 g mager keso
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • 2 tsk hackad salvia
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Häll över hirsen i ett durkslag och spola av under rinnande kallt vatten och låt rinna av. Hetta upp olja i en gryta, stek hirsen glansig. Häll över buljongen, låt hirsen svälla på svag värme under lock ca 40 minuter.
  2. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i små tärningar. Skala och hacka vitlöken, finhacka oliverna.
  3. Dela på två ägg. Blanda ner äggulor med det tredje hela ägget, keso, oliver, paprikatärningar och örtkryddor i hirsen. Krydda med salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i hirsen.
  4. Forma med fuktiga händer små biffar av hirsmassan ungefär 8 cm i diameter. Hetta upp smör lite i sänder i en teflonpanna, stek plättarna några i taget tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp dem ur stekpannan, låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera varma eller kalla.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@karlah

Halloumisallad

En supergod, nyttig vegetarisk sallad som jag äter väldigt ofta och aldrig tröttnar på! Väldigt enkel att göra dessutom!