Hjortronmousse med apelsin- och sesamflarn

Krämig mousse på knapriga flarn som serveras med jordgubbar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Hjotronmousse:
  • 3 dl hjortron
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Citronsaft efter smak
  • Apelsin- och sesamflarn:
  • ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Saft från ½ apelsin
  • Servering:
  • Jordgubbar
  • Vispgrädde
  • Garnering:
  • Riven choklad
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa hjortronen med stavmixer i en bunke. Tillsätt citronsaft, florsocker, yoghurt och grädde. Sila allt genom ett durkslag för att få bort "gruset". Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar. Ställ i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda alla ingredienser till flarnen i en kastrull och rör tills sockret smält. Häll ut smeten i fyra rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda tills flarnen har fått fin färg, ca 5-10 minuter beroende på ugn. Kupa flarnen över en såsslev medan de är varma. Låt svalna.
  5. Servera hjortronmoussen i flarnen med jordgubbar och lättvispad grädde. Garnera med riven choklad och citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…