Hoisin kyckling

Väldigt god asiatisk rätt som är perfekt till söndagsmiddagen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 6 msk hoisinsås
  • 4 msk kinesisk soja
  • 4 msk plum sauce
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar.
  2. Lägg dem i en skål och blanda med hoisinsås, soja, plum sauce och sambal oelek. Låt stå kallt ca 1 timme
  3. Värm upp olja i en stekpanna.
  4. Ta upp kycklingbitarna men spara marinaden.
  5. Stek kycklingbitarna på medelhög värme ca 3min på varje sida. Häll på vatten och marinaden och låt puttra ca 4min.
  6. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.

Kommentarer

Det borde finnas i de flesta livsmedelsbutikerna (plommonsås), men är inte helt säker, jag fick nämligen min burk, har inte köpt den själv.
Hej Låter så gott. Var får man tag på plum sause? (har inte hört talas om det innan). Mvh

Liknande recept