Honungs-glaserade fläskkotletter med äppelcidersås

En frisk härlig smak trotts att det är mestadels stekt. Äppelsåsen lyfter maten till en underbar nivå.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 4 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 squash
  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 äpplen
  • 1 hel nejlika eller 0,5 krm malen nejlika
  • 3 dl äppelcider
  • 5 medelstora potatisar
  • 3 skivor bacon
  • 0,5 dl grovhackad lök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tillagning:
  2. 1. Marinera fläskkotletterna i honung, olivolja och hälften av vitlöken i 30 minuter. Skär auberginen och squashen i 1/2 cm tunna skivor. Salta och peppra. Stek dem i en panna med lite olivolja. Använd gärna en räfflad panna för fina mönster.
  3. 2. Skär paprikorna i halvor. Ugnsstek dem i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut och låt kallna. Dra försiktigt av skalet. Stek lätt för att få färg på ytan.
  4. 3. Skala och tärna potatisen. Koka potatisen lätt, bara tills vattnet har börjat koka. Skölj i kallt vatten.
  5. 4. Stek potatisen i en stekpanna, tillsatt skivad lök, hälften av vitlöken, finhackad persilja och tärnad bacon.
  6. 5. Stek tills potatisen är klar och gyllenbrun. Rör hela tiden om i pannan.
  7. 6. Stek fläskkotletterna hastigt i for att få en stekyta. Ugnsstek i 15 minuter i 175 grader.
  8. Sås:
  9. 1. Skala äpplena skär dem i tärningar.
  10. 2. Låt dem svettas i en panna med lite smör, tillsätt äppelcider och de hela nejlikorna. 3. Koka tills äpplena är mjuka. Plocka bort nejlikorna. Kör såsen i matberedare tills den är slät.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr