Honungsglaserad fläskfilé med spenat och fetasallad

Perfekt rätt till stort kalas. Du kan enkelt flerdubbla receptet. Salladen med fetaost blir pricken över i:et.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rosmarinkvistar till dekoration.
  • Honungsglaze
  • 1 dl honung
  • 1 msk soja
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 vitlöksklyfta, riven.
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Spenat och fetasallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 70 g bladspenat
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 150 g fetaost
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn filén runt om så den får färg. Salta och peppra. Lägg över i en smord ugnsform och stick en stektermometer i den tjockaste delen. Stek till 60 grader i ugnen.
  2. Vispa ihop glazen. Pensla köttet med den och häll resten över. Lägg på folie och låt köttet steka klart till 65-68 grader. Låt köttet vila i folie i 1 0 min innan du skär upp det i skivor.
  3. Lägg bitarna på ett fint fat, salta och peppra väl. Droppa över lite olivolja, dekorera med några rosmarinkvistar.
  4. Sallad:
  5. Vispa ihop 2 msk olivolja och vinäger och blanda med spenaten. Låt löken mjukna i 2 msk i olja en panna. Låt den svalna en aning innan du blandar med spenaten.
  6. Smula i fetaosten och toppa med pinjenötter. Strö över flingsalt och vrid över svartpeppar från kvarn.
  7. Rosmarin: Underbar krydda till fläskfilé och även fetaost. Rosmarin bi behåller sin friska och lite bittersöta doft även som torkad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…