Inbakad getost med basilika

En trevlig anrättning som passar utmärkt att servera som en liten lunch- eller kvällsrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor getost
  • 2 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg till pensling:
  • Basilikapasta:
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk torkad basilika
  • 50 g valnötskärnor
  • 2½ msk olivolja
  • 2 + 1 msk parmesanost, riven
  • Tillbehör:
  • Färsk gurka i tunna skivor
  • Ev citron

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Lägg vitlöken tillsammans med saltet i en mortel och mosa den fint. Hacka valnötterna grovt och tillsätt hälften av nötterna tillsammans med basilikan. Arbeta till en slät smet.
  2. Avsluta basilikapastan med att tillsätta oljan och 2 msk parmesanost samt arbeta ihop det hela till en pasta. Dela smördegsplattorna rakt av till 4 kvadrater. Kavla ut varje platta på mjölat bord till ca 15x15 cm.
  3. Lägg plattorna på en ugnsplåt och fördela getostskivorna mitt på varje platta. Pensla degkanten runt osten med uppvispat ägg. Fördela basilikapastan på ostskivorna.
  4. Vik in snibbarna lite omlott mot mitten. Pensla med ägget och vik in hörnen så att du får ett tätt paket. Pensla paketens översida med ägg och strö över de resterande hackade valnötterna samt ca 1 msk parmesanost.
  5. Så här långt kan du förbereda några timmar i förväg. Vid serveringen, sätt ugnen på 200 grader och grädda ostpaketen i mitten av ugnen 10-12 minuter. Servera getosten nygräddad med tunna skivor av färsk gurka som ett lätt svalkande tillbehör samt ev citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept