Inbakad kassler

Inbakad kassler

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 4 smördegsplattor, djupfrysta, tinade
  • Fyllning:
  • 125 g färskost, t ex Cantadou, vitlök eller pepparrot
  • 1 purjolök, liten, finskuren
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Skär kasslern i ganska tunna skivor, t ex fyra till varje smördegspaket. Kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter. Varva kasslerskivorna med ost och purjo, börja och sluta med kassler, och lägg högarna mitt på degplattorna. Pensla degkanterna med ägg. Vik ihop degen till paket och lägg dem med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper. Pensla degen med resterande ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills degen är gyllenbrun.

Kommentarer

Det blev kanongott, kommer att laga fler gånger....
Det blev kanongott. Det ska jag göra flera gånger :)
detta lät ju suuuuper gott
Mycket gott tyckte vi vuxna, barnen åt kasslern men petade tyvärr bort resten
....mumms det var så gott tyckte hela familjen. Och enkelt inga problem att göra på kvällen efter jobbet. Jag kommer att bjuda många vänner på denna rätt :)

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr