Indisk kycklinggryta

Helt enkelt supergod och extra läcker med skålar med olika tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 buljongtärning
  • Vatten
  • Sås:
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 1 msk curry
  • 2 msk mango chutney el gele
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 4 - 5 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • Tillbehör:
  • Skivade bananer
  • Ananas
  • Russin
  • Jordnötter
  • Gurkstavar
  • Mango chutney
  • Soya
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kycklingen koka i ca 40 min. Tag upp kycklingen och låt buljongen koka ihop en stund innan du förbereder såsen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa äpplet och skär det i små tärningar. Låt alltsammans fräsa en stund i en gryta. Pudra över curryn och låt den fräsa med. Pudra över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt mango chutney eller gele och rör ner soyan. Späd med buljongen från kycklingkoket litet i taget under omrörning tills du får en lagom tjock sås. Rör ner grädden. Låt det puttra en liten stund. Sen blandar du i kycklingen delad i mindre bitar. Smaka av med ev mer curry. Serv med tillbehören i små skålar runt om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept