Indisk lasagne

Välj nöt, lamm- eller fläskfärs, eller varför inte göra den vegetarisk genom att ersätta färsen med kikärter eller quorn?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 dl grovt hackad mandel
  • Olja/smör till stekning och till formen
  • Köttfärssås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 banan
  • 1 mango
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Köttfärssås: Skala och hacka lök och vitlök. Bryn lök och vitlök i lite olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek den smulig. Krydda med garam masala, spiskummin, gurkmeja och paprikapulver. Tillsätt tomatkrosset och låt allt bli varmt. Smaka av med satl och ev mer av de andra kryddorna. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form. Bred ut köttfärssås i botten. Klicka på yoghurt och mango chutney, strö över ost och täck med lasagneplattor. Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med ost och mandel. Gratinera mitt i ugnen 25 min.
  3. Servering: Skär banan och mango i bitar och blanda med yoghurt.

Kommentarer

Låter jättegott!

Liknande recept