Indiska köttbullar i curry- och tomatsås

Kryddiga köttbullar med smak av ingefära, chili och garam masala.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1-2 chilifrukter
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olja till stekning
  • Curry- och tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk stötta spiskumminfrön
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 dl vatten eller grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med köttbullarna. Blanda ströbröd, ägg och 1 dl vatten i en skål. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt sedan färsen, blanda väl. Finhacka lök och vitlök. Riv ingefäran fint. Blanda ner i färsen.
  2. Dela chilifrukterna på längden, skrapa ur fröna, finhacka fruktköttet. Rör ner färsen tillsammans med gurkmeja och garam masala. Salta och peppra.
  3. Forma köttbullar, gärna med fuktiga händer. Stek i oljan så att de får fin färg runtom.
  4. Gör såsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken glansig i smör tillsammans med curry och spiskummin i en stekpanna med höga kanter.
  5. Häll på tomater och vatten eller buljong. Låt koka upp och småputtra 5 minuter. Blanda ner yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och sjud ca 5 minuter tills köttbullarna är genomkokta. Strö över koriander. Servera med en naturell yoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…