Indonesiska kycklinggrillspett

Detta kan bli huyr starkt som helst – helt beroende på tycke och smak. Det kan t.o.m. bli outhärdligt starkt, men då är lite av vitsen borta om det inte går att äta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marinad:
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • Cayennepeppar
  • Spad av konserverad ingefära
  • Grillspett:
  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 burk ( 120 g )konserverad ingefära, spara spadet
  • 40 små steklökar

Gör så här

  1. Marinad:
  2. Blanda de fem första ingredienserna och vispa samman. Smaka av med cayennepeppar tills "det bits". Tillsätt inläggningspad från den konserverade ingefäran efter tycke och smak. OBS det kan bli outhärdligt starkt om det blir för mycket.
  3. Förberedelser:
  4. Dela kycklingfiléerna i sex bitar. Lägg köttet i dubblade plastpåsar och häll i marinaden. Knyt till påsarna och massera runt så att marinaden kommer åt överallt. Låt ligga svalt i några timmar.
  5. Skala och dela paprikorna i ungefär lika stora bitar som kycklingen och skala löken.
  6. Lägg grillspett av bambu i blöt.
  7. Tillredning:
  8. Ta fram köttet, klipp upp påsen och töm innehållet i ett durkslag så att marinaden rinner av lite. Skiva den konserverade ingefäran till tunna stora slantar. Ta fram de blöta grillspetten.
  9. Varva kyckling, ingefära och lök med paprika emellan på spetten.
  10. Lägg på grillen efter det att ytan på kolet/briketterna blivit grå. Vänd upprepade gånger för jämn grillning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept