Ingefära glace

Underbar glace till allt grillat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • 50 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta fint strimlad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ - 1 röd chili
  • 4 dl vatten
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 msk färsk rosmarin
  • Salt

Gör så här

  1. Finstrimla ingefäran, vitlöken samt den röda chilin. Hacka den färska rosmarinen.
  2. Bryn sockret till en ljus karamell i en rostfri kastrull. Rör i chili, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen.
  3. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smaka av med salt. Låt svalna och rör ned rosmarinen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept