Ingefärsmarinerad kyckling med persiljeaioli

Ingefära, vitlök och citron sätter smaken på denna härliga kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja med citronsmak (alternativt 1 tsk citronsaft)
  • Soja
  • Rapsolja
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk eller fryst persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Marinering:
  2. Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och rapsolja (det behövs inte särskilt mycket). Se till så att allt är väl blandat!
  3. Lägg i den uppskurna kycklingen, se till så att alla bitar blir ordentligt blöta av marinaden. Låt stå i kyl i minst en timme. Finns det tid så marinera gärna längre för mer smak.
  4. Kör i ugn, 200 grader ca 15 min.
  5. Persiljeaioli:
  6. Vispa majonnäsen tills den blir följsam. Tillsätt pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera gärna med coleslaw och en grönsallad.

Kommentarer

Utomordentligt gott - alla gäster blev glatt överraskade och nöjda Ingvar.
Enkelt recept för en supergod kycklingrätt. Ursmarrig!!!!!!!!!

Liknande recept