Ingrids ris och kasslergratäng

Underbart god gratäng som passar lika bra som bjudmat och att ha med i matlådan på jobbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl matris
  • Vatten
  • Salt
  • 700 g kassler
  • 2 purjolökar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl majonäs
  • 3/4 dl Heinz chilisås
  • Salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Riven gratängost

Gör så här

  1. Koka riset enlig instruktioner på paketet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smörj en djup eldfast form.
  4. Skär kasslern i stavar.
  5. Skiva purjolöken.
  6. Vispa ihop majonäs, vispgrädde och Heinz chilisås.
  7. Krydda med salt och svartpeppar.
  8. Var försiktig med saltet då kasslern är salt i sig själv och likaså majonäsen.
  9. Lägg det kokta riset i botten på den smorda formen.
  10. Lägg kasslerstavarna ovanpå riset och strö den skivade purjolöken ovanpå kasslern.
  11. Häll vispgräddeblandningen över hela rätten och avsluta med gratängosten.
  12. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  13. Bjud en god grönsallad till.
  14. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…