Inkokt lax med majonnäs

En supergod sommarrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-11/4 kg lax
  • Lag:
  • 3 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 1 liten gul lök eller purjolök
  • 1 morot
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa dill
  • 10-15 vitpepparkorn
  • 3 citronskivor
  • Majonnäs:
  • 3 dl vispad grädde
  • 3-4 msk majonnäs
  • 2 msk klippt dill
  • Dijonsenap
  • Vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svart eller vitpeppar
  • Garnering:
  • Gurkskivor
  • Skalade räkor
  • Kokta gröna ärter
  • Kokt sparris

Gör så här

  1. Skölj och torka av fisken. Mät upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och lägg i laxen. Låt den sjuda 15-20 minuter, beroende på tjockleken. Känn med provsticka. Låt fisken svalna i spadet.
  2. Tips!
  3. Koka gärna laxen dagen innan och låt den ligga kvar i spadet till serveringsdags.
  4. Majonnäs:
  5. Blanda den vispade grädden, majonnäs och dill. Smaka av med senap, vinäger, salt och peppar.
  6. Ta upp fisken ur lagen, dra av skinnet och lägg upp på serveringsfat. Garnera med gurkskivor, räkor, gröna ärter och sparris.
  7. Servera laxen med majonnäs och nykokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…