Inlagd ingefära

En het och syrlig inläggning av picklestyp. Gott som komplement till kött och fisk när man vill ha en asiatisk ton på maten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ingefärsrot
  • 1/2 l vatten
  • Lag:
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 3/4 dl socker,

Gör så här

  1. Skala och dela den färska ingefäran (lättast med potatisskalare) och koka den mjuk i vatten ca 30 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp lagen och lägg i ingefäran som får sjuda ca 20 minuter. Ta upp ingefärsbitarna, skär dem i tunnast möjliga skivor och lägg dem i en liten glasburk. Koka ihop lagen ca 10 minuter och häll den het över ingefäran. Inläggningen bör stå och dra något dygn innan den används.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…