Italiensk äggsmörgås

En smörgås att äta till brunch eller snabblunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-2 brödskivor (beroende på aptit))
  • Ägg (ett till varje bröd)
  • Skinkskivor (att bräcka)

Gör så här

  1. Ta en skiva bröd och skär ut en rundel eller fyrkant i mitten av brödet.
  2. Stek brödet i brynt matfett (eller rosta och lägg ner i torr teflonpanna).
  3. Slå ett ägg över så att själva äggulan lägger sig i hålet i mitten. Den överblivna brödbiten kan också steka med (eller rostas och stekas i teflonpanna) vid sidan om.
  4. Stek på medelstark värme tills ägvitan stelnar till hälften. Vänd smörgåsen försiktigt och stek några minuter på den andra sidan
  5. Bräck under tiden skinka och servera till smörgåsen, tillsammans med tomater (eller vad man vill ha för grönsaker till), hacka gärna persilja och strö över. Servera gärna ett gott te till.
  6. Bacon och prinskorv passar också bra till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…