Italiensk grön potatissallad

Ett gammalt recept, som jag hade glömt, kommer inte riktigt ihåg vem jag fick de av, men den är verkligen jätte god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4 sardellfileér
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 30 g kapris
  • 1½ dl olivolja extravergine
  • 1-2 tsk torkad oregano
  • 1 knippe persilja
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal, låt svalna. Under tiden mycket smått eller kör i mixen, sardeller, kapris, vitlök, persilja, oregano och basilika. Lägg över allt det hackade i en skål, blanda i vitvinsvinäger, olivolja och peppra, rör om.
  2. Skala de avsvalnade potatisen och skär i kubber i önskad storlek, lägg över potatiskubberna i skålen med örtblandningen, blanda försiktigt så det inte blir mos, smaka av med ev salt. Låt vila minst 30 minuter innan servering.
  3. Mycket gott till både kött och fisk.

Kommentarer

Absolut både ett mkt gott sätt att tillaga potatis och dessuton nyttigare!
Kanongott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…