Italiensk korvgryta med keso

Enkel, men mycket god korvgryta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor squash
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • oregano kryddas efter smak
  • basilika kryddas efter smak
  • salt efter smak
  • peppar kryddas efter smak
  • 1 burk (250g) keso

Gör så här

  1. Ta av skinnet från korven och skär i bitar.
  2. Strimla paprikan och skiva squashen i halvmånar.
  3. Varva grönsakerna i en stor stekpanna eller gryta.
  4. Häll på tomatkrosset, pressad vitlök och kryddor.
  5. Fördela korvbitarna över.
  6. Låt grytan småputtra 10-15 min, tillsätt vatten och mer kryddor vid behov.
  7. Häll ner keson mot slutet, bara så den blir varm och blandas i grytan.
  8. Servera med pasta eller bulgur.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept