Italienskt brytbröd glutenfritt

Så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt pizzamix glutenfritt
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • Bredbar vitlöksost
  • Soltorkade tomater i olja
  • Olivolja att pensla med
  • Ev saltflingor

Gör så här

  1. Blanda samman degen enligt beskrivningen på förpackningen, låt degen vila 30 min.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant - som när man gör vanliga kanelbullar. Bred på ett tunt lager vitlöksost. Lägg hackade tomater längs med ena långsidan. Rulla därefter ihop till en rulle. Skär rullen i bitar som är ca 3-4 cm breda.
  3. Smörj en springform, ca 20-24 cm i diameter, och lägg i bitarna med den skurna sidan uppåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Pensla med olivolja och strö ev över lite flingsalt.
  4. Grädda i 230 grader ca 8-10 min tills brödet har fått färg.
  5. Äts gärna lite ljummen till soppa eller sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…