Jack Daniels glaze

En söt, thaiinspererad glaze som serveras till både grillat kött, lax och kyckling. Den är söt men man serverar en klick Créme Fraiche (bryter av så gott mot den söta glazen) till så blir det fantastiskt gott. Rekommenderas varmt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1,6 dl vatten
  • 2.35 dl ananasjuice
  • 0,6 dl teriyakisås
  • 1 msk soja
  • 3 dl farinsocker
  • 3 msk citronjuice
  • 3 msk finhackad silverlök
  • 1 msk Jack Daniels Whiskey
  • 1 msk krossad ananas
  • 1/4 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär av 1 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en ugnsfastform och häll över olivolja. Baka i en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den svalna.
  2. Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.
  3. Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen. Sila såsen.
  4. Blir ca 2,4 dl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@hubbs

Jack Daniels bbq-sås

En mycket god och snabblagad sås som även passar som glaze till grillat. Serveras kall till nöt, fläsk, kyckling eller lax.