Jättebiff med fetaost

En verkligt snabb rätt som kan varieras på oändligt sätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk konc. kalvfond
  • Mango Chutney (efter eget tycke)
  • Tillbehör :
  • 200 g tärnad fetaost
  • 2-3 färska tomater i mindre bitar
  • 1 tsk hackad rosmarin

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke.
  2. Rör tills smeten är väl blandad.
  3. Hetta upp matfett/olja och lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
  4. Stek på medelvärme ca 5 min till fin färg.
  5. Vänd med hjälp av lock/tallrik och stek den ytterligare tills den är färdig.
  6. Sänk värmen och häll matgrädden och kalvfond runt biffen.
  7. Strö över fetaost,tomater och rosmarin.
  8. Låt biffen sjuda 5-6 minuter ytterligare.
  9. Gott men framför allt enkelt!
  10. Förslag att servera till:
  11. Enbart en stor grönsallad, bröd
  12. Klyftpotatis
  13. Ris, potatismos eller pasta

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept