Jaffakakor

En kaka som har de goda kombinationerna apelsin och choklad. Blir väldigt vackra kakor !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Apelsinröran:
  • 60 g mjukt smör
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 185 g philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • Chokladröran:
  • 185 hackad mörk choklad
  • 45 g hackat smör
  • 2 ägg
  • 1 3/4 socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper, så att det täcker över två sidor.
  3. Apelsinröran:
  4. Vispa i en skål ihop smöret, apelsinskal och philadelphiaost med elvisp 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig.
  5. Häll gradvis i socker och sedan äggen, lite i taget.
  6. Rör ner mjölet i smeten och ställ undan.
  7. Chokladröran:
  8. Smält chokladen och smöret över vattenbad och rör om då och då.
  9. Ställ åt sidan och låt svalna.
  10. Vispa ihop socker och ägg med elvisp i en skål tills smeten blivit tjock och krämig.
  11. Häll över den i en stor skål.
  12. Häll i chokladen i skålen, rör om tills det blandats, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör ihop.
  13. Häll ungefär två tredjedelar av chokladröran i formen och sprid ut jämnt, häll på apelsinröran och jämna ut.
  14. Gör med en spatel tre fåror i blandningen, med jämna mellanrum.
  15. Häll resten av chokladröran i fårorna.
  16. Använd spatel för att sprida ut chokladröran genom apelsinröran så att du får en marmorerad effekt.
  17. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills kakan har stelnat.
  18. Låt kakan kallna i formen innan du skär den i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…