Jamaicansk kyckling

Har ej provat denna rätt, men det verkar toppengott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 4 tsk soja
  • 1 dl mörk rom
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 knippa strimlad gräslök
  • 1 tsk Jamaican jerk-krydda, kan uteslutas
  • Olja
  • 4 msk farinsocker eller råsocker
  • 2 små gula lökar

Gör så här

  1. Blanda worcestershiresås, soja, rom, vitlök, och gräslök i en skål. Tillsätt Jamaican jerk-krydda om du har lyckats få tag på någon.
  2. Skölj och torka av kycklingbrösten, lägg dem i marinaden så att de täcker på båda sidor. Låt stå och dra cirka 30 minuter.
  3. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna, tillsätt socker och rör om tills sockret nästan har smält helt.
  4. Ta upp kycklingarna från marinaden, kasta ej marinaden utan spara den.
  5. Lägg kycklingbrösten i stekpannan och bryn på båda sidorna tills de fått fin färg.
  6. Tillsätt marinaden och löken, stek i 10 minuter eller tills löken mjuknat och kycklingen är genomstekt.
  7. Servera ris och grönsallad till rätten.
  8. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept