Jamie Olivers brunchbröd

Ett sött och ett salt bröd, perfekt att ta med på picknickar eller till stranden på sommaren.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 1 kg vetemjöl special
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk havssalt (strukna mått)
  • Mjöl till utbak
  • Salt bröd:
  • 10 skivor parmaskinka
  • 8 stora ägg
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 dl nyriven parmesan
  • ½ dl färsk basilika
  • Soltorkade tomater i olja
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Sött bröd:
  • 1 banan
  • 1½ dl Nutella
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Koka äggen i 8 minuter och skala dem.
  3. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt och socker. Rör ner mjölet med en gaffel.
  4. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen väl. Dela degen i två delar.
  5. Salt bröd:
  6. Kavla ut ena deghalvan tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
  7. Fördela ut parmaskinkan på degen, placera äggen ovanpå skinkan i en rad på längden av degen. Skiva mozzarellan och fördela över äggen, riv över parmesan och basilika. Strö över soltorkade tomater. Salta och peppra.
  8. Rulla ihop degen på längden, kläm ihop kanten och vrid ihop degen till en krans. Stryk olivolja över brödet. Grädda i mitten av ugnen 35 minuter.
  9. Sött bröd:
  10. Kavla ut degen så den är ca. 1 minut tjock.
  11. Bred ut Nutella över degen, lägg på skivad banan och strö över hasselnötterna.
  12. Rulla ihop degen, kläm åt kanterna och forma degen som en snäcka.
  13. Grädda mitt i ugnen ca. 30-35 minuter.

Kommentarer

När jag och pojkvännen slängde ihop den en gång, blev gudomligt gott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…