Jansson frestesle

Janssons frestelse hör till på julbordet. När man använder iMat som "grädde" i receptet blir den lite lättare och bidrar till att man känner sig lite mer behagligt mätt. Resultatet är ändå en krämig och fin Janssons.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 potatisar, skalade
  • 2 lökar, finhackade
  • 1 msk vegetabiliskt fett
  • 25 små ansjovisfiléer
  • 2½ dl iMat
  • ½ dl Havredryck

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Skär potatisen i fina strimlor.
  3. Skiva löken fint.
  4. Fräs löken i fettet ca 1-2 min.
  5. I en smord form varvas potatis, lök och ansjovis.
  6. Avsluta med potatis.
  7. Häll på vätskan.
  8. Grädda i ugn 35-40 min på 175°C.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept