Jordgubbar och vaniljgrädde på digestivebotten

En fräsch och otroligt god dessert. Det går såklart bra att byta ut jordgubbarna mot andra bär. Ett tips är att blanda jordgubbar med blåbär. Frysta bär fungerar inte lika bra eftersom det blir för mycket vätska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 10 st digestivekex
  • 3/4 dl kokos
  • 125 g smält smör
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk vaniljkesella
  • ½ dl florsocker
  • 2 l jordgubbar

Gör så här

  1. Kör digestivekex, kokos och smält smör till en smulig massa i matberedare. Tryck ut i pajform.
  2. Grädda botten i 200 grader ca 10-12 minuter. Lägg ev. folie över formen mot slutet av gräddningstiden eftersom botten bränns snabbt. Låt svalna helt.
  3. Vispa grädden och tillsätt siktat florsocker och vaniljkesella. Häll detta över digestivebotten och täck med halverade jordgubbar och blåbär. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…