Jordgubbs- och limefromage

Fromagen blir suveränt frisk och helt underbar med kesella jordgubb och lime. Toppa gärna med strimlat limeskal.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 dl Arla Köket vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 250 g Arla Köket Kesella jordgubb & lime
  • Saft av 1 lime
  • 2 äggvitor
  • Garnering:
  • Limeskal

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kesella och grädde.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem med limesaft på svag värme i en kastrull. Vispa ner det i gräddblandningen i en tunn stråle så att det blandas ordentligt.
  5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem till en jämn och luftig smet.
  6. Fördela i portionsformar och ställ i kyl i minst 4 timmar eller över natten.
  7. Garnera med strimlat limeskal vid servering.
  8. Tips! Det går lätt att pressa ur saften ur frukten om du först rullar den hårt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…