Jordgubbs- och rabarbersylt

Rabarber och jordgubbar är en oslagbar kombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g jordgubbar
  • 500 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skölj bären, skala och skär rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 minuter utan lock.
  2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda 5 minuter. Skumma och häll upp på väl rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt svalna. Sylten är hållbar upp till sex månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.

Kommentarer

En superläcker sylt, mycket lätt att göra! Jag gjorde utan vanilj då jag glömt köpa vaniljstång, men tror säkert att det går att ersätta litet av sockret med vaniljsocker och ska testa den varianten nästa gång jag gör sylten. Tack Queenie för ett bra recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…