Jordgubbsflarn med vaniljkräm

Jordgubbar, det frasiga flarnet och den söta vaniljkrämen blir snabbt en favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vaniljkräm:
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • Flarn:
  • Smördegplattor lagom till 6 portionsbitar + 1 bit smördeg att göra stavar av
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • Ca 1 liter rensade jordgubbar

Gör så här

  1. Vaniljkräm:
  2. Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen. Sjud krämen tills den tjocknar- den får inte koka!
  3. Låt svalna och ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner den i vaniljkrämen när den svalnat.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Dela smördegplattor i portionsbitar, ca 10x5 cm och skär cm tjocka stavar av en annan bit. Pensla bitarna med äggula och lägg stavarna runt om portionsbitarna.
  6. Grädda smördegen mitt i ugnen i 7-10 minuter.
  7. Låt svalna något.
  8. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna. Toppa med jordgubbarna, som rensats och delats i skivor eller kvartar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…