Jordgubbskaka med kardemumma

En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 400 g jordgubbar, färska, rensade och skurna i skivor
  • Garnering:
  • Jordgubbar, färska
  • Servering:
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, nymald kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet.
  3. Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över. Klicka ut resten av smeten och bred ut den över jordgubbarna.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
  5. Garnera kakan med färska jordgubbar och server den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…