Jordgubbspaj med syltad ingefära

Jordgubbspaj är fantastiskt gott, med syltad ingefära i blir pajen något utöver det vanliga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg- fast, passar att kavlas:
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 2 äggulor
  • 150 g smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk mald ingefära, kan uteslutas
  • Fyllning:
  • Ca 4-5 dl jordgubbar
  • 3 msk socker
  • Ca 4 stycken syltad ingefära
  • Servering:
  • Vaniljglass, grädde eller vaniljsås

Gör så här

  1. Knåda samman mjöl, socker, äggulor, smör, mjölk och eventuellt ingefära till en deg. Ställ den i kylen under plast ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Sockra jordgubbarna. Skiva den syltade ingefäran.
  4. Smöra en pajform, ca 24-26 cm i diameter. Tryck ut lite mer än hälften av degen i pajformen. Lägg i de sockrade jordgubbarna och den syltade ingefäran.
  5. Kavla resten av degen tunn. Skär degen i tunna remsor.
  6. Lägg dem i ett rutmönster över jordgubbarna.
  7. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  8. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…