Jordnöts- och chokladkakor

Spröda, knapriga och underbart goda kakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl grovt hackade naturliga jordnötter
  • 125 g mjukt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1 lätt vispat ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 1/4 dl mörka små chokladkulor, eller hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Sprid ut de hackade jordnötterna på en plåt och rosta i 8-10 minuter tills de är lätt gyllengula. Låt dem svalna.
  3. Lägg bakplåtspapper på ytterligare två plåtar.
  4. Lägg smöret och sockret i en skål och vispa med elvisp i 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig. Vispa i ägget efter hand. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, vänd ner detta i smörblandningen och se till att allt blandas väl mellan varje nervändning. Rör i jordnötterna och chokladen.
  5. Placera ut rågade matskedar av blandningen på plåten, med gott om utrymme för kakorna att flyta ut.
  6. Grädda i ugnen 15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka.
  7. Låt dem ligga på plåten och hårdna innan de flyttas över till ett ugnsgaller, där de får svalna helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mexiko12

Enkel mjuk chokladkaka

En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig ”släng ihop-kaka” Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.

@marjaf

LCHF-Kärleksmums

En jättegod variant på kärleksmums som är bakad utan socker och mjöl! Det är en saftig chokladkaka toppad med en len och god chokladkräm…